Kişilere verilen kartlar ve bu kartları okutan kişilerin, çalışanların, ziyaretçilerin ya da otoparka giriş sağlayan araçların, giriş-çıkış saatlerini kayıt altına alan turnike, kapı ya da bariyerlerin açılıp kapanmasını sağlayan okuyucu sistemlerdir.
Turnike ve kartlı geçiş kontrol sistemleri personel takibi yapmak amacı ile sıklıkla tercih edilen kontrol sistemleridir.
Başka bir deyişle bu sistemler Access kontrol sistemi, erişim kontrol sistemi ve geçiş kontrol sistemi olarak da adlandırılmaktadır.
Kartlı geçiş cihazları biyometrik sistemler sınıfında yer almaktadır.
Hatta bu sistemler personel takip sistemlerinin atası olarak kabul edilmektedir.
Turnike ve kartlı geçiş sistemleri sayesinde, işletmenizde kontrol altında tutmak, istediğiniz ve giriş çıkışın, yetkilendirilmiş kişiler dışında, giriş yapılmasını engelleyen bu sistemler sayesinde kontrolü sağlamak oldukça kolaydır.
Geçiş kontrol sistemlerinde tercih edilen biyometrik cihazlar, kart okuyucu cihazlarıdır.
Bu cihazlar yer açısından da oldukça az bir alanı kaplamaktadır ve aynı zamanda, oldukça ekonomik oldukları için birçok firma tarafından kullanılmaktadır.
Üstelik kartlı geçiş kontrol sistemleri oldukça pratik ve kullanışlıdır. Giriş ve çıkışlar kontrol altına alındığı için, güvenli bir ortam sağlanmaktadır.
Ayrıca kartlı geçiş sistemlerinin yetkilendirme özelliği sayesinde belirli kişilerin, izin verilen alanlardan güvenli bir şekilde geçmesi sağlanmaktadır.
Polsan Güvenlik Sistemleri, Şanlıurfa’da alanında uzman kişilerce kartlı geçiş, bariyer ve turnike sistemlerinde kurulum ve montaj işlemlerini yaparak, aynı zamanda 7/24 teknik servis hizmeti sunmaktadır.
Turnike Bariyer Kartlı Geçiş Sistemleri Nasıl Çalışır?
Polsan Güvenlik Sistemleri,Kartlı geçiş sistemleri teknolojisinin ilerlemesi ile Şanlıurfa’da her geçen gün hizmet alanını daha da geniş kitlelere ulaştırmaktadır.
Günümüzde birçok alanda tercih edilen bu sistemler, güvenliğin üst düzeye çıkarılmasını sağlamaktadır.
Kartlı geçiş sistemlerinin nasıl çalıştığına bakacak olursak, kullanıcılara verilen Mifare veya Proximity olarak tabir edilen ve kişinin kimlik bilgilerini barındıran kartlar sayesinde izin verilen alanlara, giriş ve çıkış yapılabilmektedir.
Giriş çıkış yapılabilmesini sağlayan bu kartlarda manyetik bantlar bulunmaktadır.
Kartlar, kart okuyucuya 5-10 santimetre yaklaştırıldığı takdirde ya da dokundurulduğunda kart, okuyucu ile iletişime geçmekte ve giriş ya da çıkışa izin vermektedir.
Aksi bir durumda giriş izni yok ise sistem uyarı vermekte ve girişi izin verilmemektedir.
Kartlı geçiş sistemleri kullanılarak yapılan tüm giriş çıkış bilgileri, bilgisayar ortamına kayıt edilmektedir.
Bu sayede kimlerin hangi zaman içinde hangi kapıdan giriş ya da çıkış yaptığı kolayca belirlenmektedir.
Bu kartlar cihazlardan ya da turnikelerden okutularak geçişin yapılmasını sağlamaktadır.
Bunun yanında Kartlı geçiş sistemleri sayesinde birçok veriye kolayca ulaşılarak raporlama yapılabilmektedir.
Yapılan raporlamalar ile ilgili olarak örnekleri aşağıda bulabilirsiniz.
Kart sahiplerinin listesi, Kapı giriş ve çıkışlarının kayıt raporu, Kart kullanım raporu, Binada bulunanların listesi,
Grup kartları takip raporu, Kart sahipleri detay raporu, Bölge bilgileri, Zaman periyod raporları ve Grup kartları takip raporu
Turnike Bariyer Kartlı Geçiş Sistemleri
Polsan Şanlıurfa Kartlı geçiş kontrol sistemleri ağırlıklı olarak firmalar, iş hanları, özel bölümler, okullar, hastaneler, depolar, siteler, plazalar ve fabrikalar tarafından, personel devam kontrol sistemlerinde, yemekhane kontrol sistemlerinde ve erişim kontrol sitemlerinde raporlama yapılabilmesi açısından yoğun olarak tercih edilmektedir.
Kartlı geçiş sistemleri kapsamında yüz tanıma, parmak izi tanıma, iris tanıma ve avuç içi damar tanıma sistemleri gibi biyometrik sistemlerle, gelişmiş biyometrik sistemler entegre de çalışabilir.
Bunların dışında kartlı geçiş kontrol sistemleri, apartman girişleri ve asansörlerde, park alanlarında ve toplu taşımalarda ağırlıklı olarak kontrol amacı ve giriş çıkışları sağlamak amacı ile kullanılmaktadır.
Turnike Sistemleri Nedir?
Polsan Şanlıurfa Turnike sistemleri; herhangi bir bina ya da alanda giriş çıkışların kontrolünü ve güvenliğini sağlamak amacı ile kullanılan sistemlerdir.
Turnike geçiş sistemleri, günümüzde geçiş kontrol sistemlerinin başında gelen, önemli ekipmanlardan biridir.
İşletmelerde bulunan turnike sistemleri kişilerin ve personellerin geçişlerinin, takip ve kontrol edilmesini sağlayan sistemlerdir.
Böylelikle yetki sahibi olmayan kişilerin girişini engellenmekte ve bu sayede güvenliğin üst düzeye çıkarılması sağlamaktadır.
Turnike geçiş sistemlerinin kullanıldığı alanlarda, sağladığı birçok avantajı bulunmaktadır.
Geçiş sistemlerinin en büyük avantajlarından biride, geçiş kontrol sistemi ve personel devam kontrol sisteminin birçok sisteme entegre edilerek, raporlama yapabilmekte ve kontrol sağlayabilmektedir.Bilinen diğer avantajlar;
Özellikle giriş ve çıkışların düzenli bir şekilde yapılmasını sağlamakta ve disiplin oluşturmaktadır.
Hızlı ve herkes tarafından rahatlıkla kullanılabildiğinden dolayı kullanım kolaylığı sağlamaktadır.
Giriş izni olmayan kişilerin girişini engellediği için güvenliğin sağlanmasında etkilidir.
Yoğun olan alanlarda giriş çıkış trafiğini kolaylaştırmaktadır. Paslanmaz bir yapıda olup oldukça şıktır. Hızlı ve kolay bir kuruluma sahiptir.
Turnike Bariyer Kartlı Geçiş Sistemleri Nasıl Çalışır?
Turnike sistemlerinin çalışma prensibine bakacak olursak öncelikle bu sistemlerin, iç ve dış mekanlara uygun olarak ayrı modellerde üretildiğini belirtmek isteriz.
Ancak bu sistemler genel olarak tek başına değil kontrol cihazı ile beraber kullanılmaktadır.
Parmak izli turnikeler, turnike üzerinde parmak izi okuma cihazlarına entegre olarak yapılmaktadır.
Personel devam kontrol sistemi ya da geçiş kontrol programı üzerinden önceden tanımlanması ile parmak izinin okutulması sonucu turnike geçişi sağlanmaktadır.
Kartlı geçiş, kart okuyucuların turnike üzerine entegre edilerek; yalnızca kartın okunması ile turnikenin geçişe izin verdiği sistemlerdir.
Kartlı turnike sistemleri, özellikle kurum ya da firmaya gelen ziyaretçilerin; kayıt ve geçiş kontrolü için oldukça uygundur.
Yüz tanımalı turnikelerde ise yüzü programa tanıtılmış ve geçiş iznine sahip olan kullanıcıların yüzlerini uygun mesafeden okutması ile turnike geçişi sağlanmaktadır.
Turnike Geçiş Sistemleri Çeşitleri
Turnike sistemleri kullanılan alana göre değişen özellikte kullanılmaktadır.
Gerek boyutu gerek ise özellik bakımından farklılık gösteren turnike modelleri şu şekilde sıralanıp açıklanmaktadır;
Tripod turnike sistemi : Üç kollu olarak çalışan, paslanmaz çelikten üretilmiş olan, su geçirmez sistemler dönerek açılıp çalışmaktadır. Kart okuma, parmak izi ya da avuç içi tanıma veya yüz tanıma cihazları ile entegreli olarak çalışmaktadır.
Hızlı geçiş turnike sistemi : Dekoratif ve estetik görünümü veren turnike sistemidir. Gerekli okuyucuların tanınmasının ardında kanatların sağa ve sola aynı anda açılarak geniş bir geçiş alanı bırakan sistemlerdir.
Boy turnike sistemi : Standart turnikelerden daha büyük olan, geçiş alanını tam olarak kapatan sistemlerdir. Turnikelerin alt kısmından izinsiz geçişi engellemek için kullanılmaktadır. Okuyucu ve tanımlayıcı cihazları verdiği uyarıya göre dönerek açılıp geçiş izni vermektedir.
Engelli geçiş turnike sistemi : Özürlü misafirlerin geçişini kolaylaştırmak için kanatların açılması ya da kolların dönmesi ile çalışan sistemdir. Üzerine engelli işareti, camı ya da pleksi yapıştırmaya uygundur.
Turnike sistemleri kullanılacak alana doğru seçilip yapılması ile istenen verimi sağlamaktadır.
Turnike Sistemlerinin Kullanıldığı Alanlar
Bu sistemlerin ana amacı güvenliği sağlamak, izinsiz geçişi önlemek ve geçiş bilgilerini kontrol altında tutmaktır.
Bu bağlamda turnike sistemleri genel olarak;
1. ) İşletme Personel Takip Turnike Sistemleri, 2. ) Kamu Kurum ve Kuruluş Turnike Sistemleri,
3. ) Plaza ve Bina Giriş Çıkış Turnike Sistemleri, 4. ) Stadyum Giriş Turnike Sistemleri,
5. ) Okul Turnike Sistemleri, 6. ) Yemekhane Turnike Sistemleri, 7. ) Spor Salonu Turnike Sistemleri,
8. ) Cezaevi ve Tutuklu Evi Turnike Sistemleri, 9. ) Fuar Turnike Sistemleri, 10. ) Üye Takip Turnike Sistemleri
11. ) Tuvalet Turnike Sistemleri ve son olarak; 12. ) Otogar Giriş Turnike Sistemleridir.
Turnike sistemleri bu alanlarda etkisine ve kullanılacak yerin genişliğine göre seçilerek kullanılmaktadır.
Dar bir alana boy turnike sistemini yerleştirilmesi zor olduğu gibi geçişlerin daha yavaş oluşmasına yol açmaktadır.
Belirlenen alanlara uygun modeli seçip kurulumunu yapmak için alanında uzman keşif ekibimiz gerekli çalışmaları yaparak rapor hazırlamaktadır. Hazırlanan rapor doğrultusunda işinde profesyonel ekibimiz uygun olan sitemin kurulumunu hızlı ve kontrollü bir şekilde gerçekleştirmektedir. Turnike sistemleri kurulumundan sonra yazılım ekibimiz turnikelerin gerekli cihazlara entegresini yapmakta, veri tabanlarını oluşturmaktadır. İşlemlerin sonucunda teknik ekibimiz tarafından dikkatli şekilde incelenip kontrol edildikten sonra sistemler devreye alınarak sorunsuz şekilde teslim edilmektedir. Garantimiz altında sunmuş olduğumuz sistemleri uzun süre hiçbir sorun yaşamadan kullanacaksınız.
Turnike sisteminin kullanacağı alan ve tercih edilen turnike çeşidine göre fiyatları değişiklik göstermektedir.
Bariyer Sistemleri Nedir?
Araç veya personel girişlerini düzenlemek, yapı girişlerinde koruma ve kontrol noktaları oluşturmak ve
bina önü araç parklarının önüne geçmek amacıyla hazırlanmış elektrik motorlu sistemlerebariyersistemiadı verilir.
Bariyer Sistemi Nasıl Kullanılır?
Bariyerler, ihtiyaca göre birçok alanda sorunsuz çalışmaktadır.
Kullanım alanları arasında;
Site, Apartman, Bağ-Bahçe, İş yeri, Ofis, Villa Kamu Kurum Kuruluşları, Depo ve Okul girişleri vs..
Otopark bariyerlerinin kullanıma bağlı olarak kumandalı, hgs sistemli, bilet sistemli, loop sensör sistemli,
parmak izi, kart okuma, şifreli sistemler gibi birçok özellik sisteme entegre edilerek kullanılabilinmektedir.
Kumandalı otopark bariyeri geçişlerinde, otopark bariyerinin kendi hafızasının alabileceği kadar kumanda kaydı yapılarak geçiş yapılmaktadır.
Hafıza yetmediği yerlerde birden fazla kumanda alıcı modülü bağlanılarak aynı zamanda binlerce kumanda kaydı yapılıyor.
Kumada üzerindeki aç-kapat tuşları sayesinde artık kontrollü geçiş sağlanıyor.
MANTAR BARİYER
Darbeye ve hava koşullarına dayanıklı Hidrolik Mantar Bariyerler, ileri teknolojisiyle
Avrupa normu 304 Kalite Paslanmaz borulardan üretilmektedir.
Bariyerlerin çapı ve yüksekliği, alanın gereksinimlerine ya da istenen güvenlik düzeyine göre değişkenlik göstermektedir.
Elektronik özelliği sayesinde, yükseltme/alçaltma işlemi her tür kart okuyucu, uzaktan kumanda,
parmak izini tanıyan biyometrik okuyucular, otomatik plaka tanıma sistemi veya
basit bir kontrol düğmesiyle dahi, herhangi bir giriş kontrol sistemi aracılığıyla kontrol edilebilir.
Bunun yanında sisteme; manyetik loop dedektörler, fotoseller, yanıp sönen ışıklar veya
kırmızı/yeşil trafik ışığı gibi emniyet aksesuarları kolayca entegre edilmektedir.
BLOK BARİYER
Road Blocker (Blok Bariyer) her türlü araçlı saldırıya karşı, askeri tesisler, devlet binaları, elçilikler, üretim tesisleri, petrol rafinerileri, oteller, havaalanları ve stadyum gibi giriş-çıkışın kontrollü ve güvenli yapılması gereken alanlarda en yaygın kullanılan sistemdir.
Sistem sadece araç çarpmalarına dayanıklı bir kasa olarak tasarlanmamış
aynı zamanda sistemle ilgili tüm aksamlar da gerçekleşebilecek saldırılara karşı güçlendirilmiştir.
Hidrolik çalışma sistemi sayesinde Blocker Sistemi en yoğun yerlerde bile kesintisiz çalışmaktadır.
Bu sistem, Mantar Bariyer ve diğer bariyer ler ile senkronize edilerek olası saldırılarda savunmayı en üst düzeyde tutarak,
araçların güvenli bir şekilde bölgeye girişini sağlamaktadır.
KOLLU BARİYER
Kollu Bariyerler estetik görünümü, hava şartlarından etkilenmeyen paslanmaz çelik dış kabini ve
güçlü motoru ile uluslararası standarda ve kaliteye sahiptir.
Bariyerlerin üzerindeki fotoseller sayesinde araç geçişi tespit edilip araç geçene kadar bariyer kolunun indirilmesi önlenmektedir.
Böylelikle olası kazalar önlenmektedir.
Çalışma hızı da kullanıcının ihtiyacına yönelik ayarlanmaktedır.
Bariyer istenirse uzaktan kumanda, manuel buton, kart okuyucu gibi alternatif aksesuarlarla kumanda edilebilinmektedir.
Giriş genişliğine bağlı olarak farklı kol uzunlukları kullanılmaktadır.
MANUEL VE OTOMATİK YER TUZAĞI
Yer tuzağı otopark, alışveriş merkezleri, siteler vb. alanların araç giriş-çıkış noktalarında ulaşımın tek yönde yapılmasını sağlayıp, hızlı ve
güvenli bir geçiş ortamı oluşturmaktadır.
Bu sistemin amacı ters istikamette araç geçişini engellemektir.
Bu özellik istenildiğinde pasif hale getirilmektedir.
Mevcut geçiş düzenine aykırı hareket eden araçlar, Manuel Yer Tuzakları, birbirinden bağımsız bıçakları sayesinde engellenip,
herhangi bir suikast girişiminde lastik hasarına neden olmaktadır.
Bıçaklar 7 cm olup, müşteri taleplerine göre özel ölçülerde üretim yapılabilmektedir.
Bu bıçaklarda çarpmayla ortaya çıkan ses şiddeti, özel kauçuklarla azaltılmıştır.
Ürün boyası olarak, kalite anlayışımızdan dolayı dış etkenlere dayanıklı epoksi boya veya
elektrostatik toz boya kullanılmaktadır.
Aynı zamanda Otomatik Yer Tuzağı sisteminde elektrik kesintisi halinde üründen
%100 verim alabilmek için manuel kol aparatı geliştirilmiştir.
Hgs Sistemli Otopark Bariyer Geçişleri
Bu geçişleri kullanmak için; öncelikle bariyere ek olarak, panel cihazı ve panele bağlı hgs etiket okuyucu antenlerin bağlanması gerekmektedir.
Daha sonra her araca hgs etiketi yapıştırılıyor. Son olarak bu etiketler araç plakasına veya araç sahibi adına panele kaydediliyor.
Araç etiketi okuttuğu zaman; panele girilen parametreler sayesinde okutulan etiketin geçiş yetkisi varsa, panel bariyere tetik veriyor. Böylelikle bariyer açılıyor.
Hgs sistemli geçişlerde panele birçok geçiş parametresi tanımlanıyor.Polsan Güvenlik Sistemleri olarak; kartlı geçiş, bariyer ve turnike geçiş sistemlerinde, (bununla birlikte kamera ve diğer güvenlik sistemlerinde);
Şanlıurfa’da alanında uzman ekibiz ile; Kurulum ve montaj işlemlerini yapıp, aynı zamanda 7/24 teknik servis hizmeti sunmaktayız…
BULUT ÇÖZÜMLERİ ŞANLIURFA Nedir, Hangi Amaçla Kullanılır: Bulut Çözümleri Şanlıurfa; Bilgisayarlar ya da diğer cihazlar için isteğe göre kullanılabilen ve...
Seslendirme ve Acil Anons Sistemleri; Yüksek kaliteli genel sesli tahliye sistemleri, güvenlik ve emniyete yönelik zorluklarla başa çıkmada başarı sağlamaktadır....
Digital Marketing (Dijital Pazarlama) Nedir? Digital Marketing (Dijital Pazarlama) nedir sorusunun doğru şekilde yanıtlanması oldukça önemlidir. Geleneksel pazarlamada olduğu gibi...
Şanlıurfa Bariyer Sistemleri Şanlıurfa Bariyer Sistemleri; Araç veya personel girişlerini düzenlemek, yapı girişlerinde koruma ve kontrol noktaları oluşturmak ve...
Şanlıurfa Güvenlik Kamera Sistemleri Şanlıurfa Güvenlik Kamera Sistemleri, 7/24 çalışabilen kurulumunun yapıldığı alan ve konumları izlemek, kayıt altına almak üzere...